Försvarsspray

Här hittar du marknadens främsta försvarssprayer

Super defence UV: Vår största försvarsspray med 63ml av tillverkaren Hoernecke som levererar pepparspray till svenska försvaret och tyska polisen med flera. Detta är det närmaste du kommer en licenspliktig pepparspray i Sverige. Tillverkad i Tyskland.

Knockout V.2: En svensk klassiker från tillverkaren Bodyguard, 40ml 

Bodyguard Färglös: Syskon till Knockout V.2 utan den röda färgen men annars med samma vassa innehåll! Bra om man inte vill färga. 

Plegium Smart: I en och samma produkt från svenska Plegium får du försvarsspray, överfallslarm, strobelight och en GPS funktion som skickar notis till valda kontakter med information om var du befinner dig.

TIW Criminal Identifier Försvarsspray: Lillasyster till Super Defence UV. Tillverkad i Tyskland

​​​​FRI FRAKT: Över 399 kr.

Snabba leveranser, smidig och säker betalning med Klarna.

Glöm inte att kolla in våra erbjudanden!
Samtliga sprayer vi säljer (utom övningssprayer) innehåller menthol och etanol.
Dessa ämnen var för sig eller tillsammans förblindar vid kontakt med ögonen. Den största skillnaden mellan en försvarsspray och en pepparspray är innehållet. Pepparspray innehåller ett extrakt av peppar som heter oleorecin capisicum som är förbjudet som innehåll i spray i Sverige. Som tur är så är detta förbjudna ämne inte det enda som går att använda, det finns fler ämnen som är väldigt irriterande i ögonen och förblindar tillfälligt. Tillverkare har funnit att en kombination av etanol och menthol fyller en liknande funktion som extrakt av peppar och har dessutom en bra hållbarhet på 2-4 år i tryckbehållare . Pepparspray och försvarsspray innehåller samma typer av färg och konsistens för att på ett tillförlitligt sätt markera en förövare och underlätta identifiering.

 

25 fakta om försvarsspray

Innan du köper en försvarsspray så kan det vara bra att lära sig lite fakta. En försvarsspray är ingen leksak och även om den är laglig så är den inte mild.

Här är 25 fakta:

1. Pepparspray är licenspliktig  – För att bära en vanlig pepparspray med oleorecin capisicum så behöver du en vapenlicens för denna, normalt kan du bara få denna licens genom ett yrke som t.ex polis

2. Försvarsspray kräver ingen licens – Försvarssprayen innehåller inte oleorecin capisicum och är därför inte vapenklassad, den innehåller där emot andra ämnen med en snarlik effekt.

3. Nödvärnslagen – I Sverige så finns det en lag som talar för när du faktiskt får använda våld för att försvara dig, denna heter nödvärnslagen.

4. Irriterande ämne – En försvarsspray innehåller i regel en väldigt koncentrerad blandning av etanol och menthol, dessa förblindar tillfälligt när dom hamnar i ögonen. 

5. 2 - 4 meter dusch – Dom flesta försvarsspray på marknaden når ca 2 till 4 meter enligt tillverkaren, spraymönstret skiljer sig och vissa sprayar en rak stråle som är effektiv på 4 meter medans andra ger en bredare dusch som är lättare att träffa med på närmare håll. I vårat sortiment så ger Super Defese UV och Plegiums sprayer en rakare stråle och Bodyguards sprayer har en bredare dusch som gör det lättare att träffa på ca 1,5-2 meter.

6. Försvarssprayer för hundar – Man kan använda försvarsspray mot hundar i nödfall, i vårat utbud är det då Bodyguards Färglös som gäller. Inga permanenta skador uppstår, precis som med människor så blir effekten att farligt beteende avstyrs.

7. Naturligt är inte milt! – En vanlig kommentar mot Sveriges marknad av försvarsspray är "methol? det är väl som en halstablett?". Vårat svar på det är att isåfall är pepparspray som tacos. Precis som  det starka ämnet oleorecin capisicum är väldigt koncentrerat för att få effekt i pepparspray, så är i försvarsspray etanolen nästan 100%ig och mentholen så koncentrerad som möjligt. 

8. Faran med försvarssprayer – Som med allt annat, om ett spray för försvar hamnar fel så kan det få motsatt effekt. Håll din spray stadigt så den inte hamnar i fel händer och undvik, om du kan, att hamna i motvind med sprayen.

9. Känslan av säkerhet – Ett spray för försvar ger användaren en känsla av trygghet, vilket är helt rätt, då du har en större möjlighet att försvara dig så är du därmed tryggare. Att aktivt bära på sin spray kan också innebära att man blir mer uppmärksam på sin omgivning.

10. Olagligt i andra länder – Tänk på att försvarsspray som är sålda för den Svenska marknaden inte nödvändigtvis är lagliga i andra länder, det är alltid ditt ansvar att ha koll på gällande lagar i landet du besöker. Du kan inte ha din spray med dig i kabinen på en flygmaskin.

11. Lagligt innan du är myndig – Försvarsspray är lagligt att bära även om du inte fyllt 18. Du ska vara medveten om nödvärnslagen när du bär ett spray för försvar.

12. Spraya från sida till sida – Försök att spraya från öra till öra på en angripare. Det är bättre att träffa över ögonen än under då sprayen rinner ned i ögonen.

13. Du kan bli anmäld – Precis som med vilken handling som helst som innebär våld så kan du bli anmäld om du använder sprayen, om det finns vittnen till händelsen så är det bra om dom kan hjälpa dig att intyga din nödvärnsrätt.

14. Gelspray har mer kraft – En försvarsspray får utav sitt innehåll en konsistens som gel, vilket bidrar till att kunna flyga genom luften och gör även sprayen svårare att tvätta bort.

15. Engångsprodukt – Givetvis vore det bra om man kunde spraya lite med sin försvarsspray som träning och sedan bära den som beskydd, dessvärre så är dom utformade med en storlek som ska klara en attack och gel och färg från innehållet kan fastna i munstycket och göra att trycket sakta försvinner efter ett "provspray" Därför säljer vi övningsspray

16. Man kan använda en spray i kombination med överfallslarm – att både dra ur sprinten till ett överfallslarm som påkallar uppmärksamheten på 100-200 meters håll och spraya med sin försvarsspray förhöjer naturligtvis din trygghet.

17. Det går också att använda en spray som kan skicka SMS – Plegium har ett försvarsspray som via din telefon skickar iväg ett sms med information om var du är till valda kontakter om du använder sprayen. Det kan innebära att du kan få hjälp om en angripare t.ex lyckas följa efter dig trots sprayens effekt.

18. Det är ofta angivet en distans på upp till 4 meter på en försvarsspray, detta är den längsta distansen som du kan nå en vägg om du sprayar mot den. För att en angripare ska få en bra dusch i ansiktet så bör man vara närmare, en distans på 1,5 - 2 meter ger både god effekt och avstånd till en angripare.

19. Det finns försvarsspray med färg eller utan färg, man vill alltid ha med färg om man inte vet att man med stor sannorlikhet kommer använda sprayen där färgen förstör till stort värde, T.ex inredningen i en bil.

20. Färgen i en försvarsspray sitter väldigt hårt och går inte att bara skölja av med vatten. Huden blir färgad lite som när man får hårfärg på huden.

21. Man kan med fördel bära sin spray i ett hölster, när man är ute på en kvällspromenad t.ex om man har sin spray i botten på en väska så kommer det i många fall ta sekunder som man inte har att få sprayen redo i handen. Då är det bättre att man alltid går med sprayen hängande i ett hölster.

22. Det kan vara bra att förutom sin försvarsspray också gå en kurs i självförsvar så att man vet hur man kan försvara sig om sprayen tar slut.

23. Att köpa sin försvarsspray är ett bra steg mot en större trygghet, men sedan måste du komma ihåg att vara uppmärksam på när du bör promenera med sprayen i handen. många lägger sprayen i botten på en väska och har i värsta fall bara skapat en falsk trygghet då ett överfall ofta sker på få sekunder.

24. En försvarsspray är till för att du ska få en bra möjlighet att fly, spraya och spring.

25. Notera när du köpte din försvarsspray, efter ett par år bör man byta den för att vara säker på att innehållet har god effekt.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen